Slik konfigurerer du en VPN-tilkobling for nettstedkategorier

Ikke tilgjengelig i enkelte regioner.

Som standard etablerer Kaspersky VPN ikke en sikker tilkobling når du åpner nettsteder i en nettleser. Du kan konfigurere aktivering av VPN for forskjellige nettstedkategorier hvis Kaspersky Plus eller Kaspersky Premium er installert og aktivert på datamaskinen din. Du kan for eksempel spesifisere at en VPN-tilkobling må etableres når du besøker nettstedene til betalingssystemer eller sosiale nettverk.

Slik konfigurerer du en VPN-tilkobling for nettstedkategorier:

1. Åpne hovedvinduet.
  2. Åpne hovedvinduet og klikk på Meny-knappen.
  3. Velg InnstillingerNettsteder.
  4. Klikk på Innstillinger.

Vinduet Regler for tilkobling til nettsteder vil da åpne.

5. Velg nettstedskategori:
    • Nettbanksider. Denne kategorien inkluderer bankers nettsteder.
    • Betalingssystemer. Denne kategorien inkluderer nettsteder for betalingssystemer.
    • Nettbutikker med betaling på nett. Denne kategorien inkluderer nettsteder for nettbutikker med innebygde betalingssystemer.
    • Sosiale nettverk. Denne kategorien inkluderer nettsteder for sosiale nettverk.
  6. Velg en handling som utløses når denne nettstedskategorien besøkes:
    • Aktiver VPN. Programmet aktiverer VPN når du besøker nettsteder i denne kategorien.
    • Spør. Når du besøker et nettsted i denne kategorien, vil programmet spørre deg om det skal etableres en VPN for nettstedet. I nettleservinduet velger du den aktuelle handlingen og merker av for Husk mitt valg for dette nettstedet. Programmet vil utføre den valgte handlingen hver gang du besøker dette nettstedet. Hvis avkrysningsboksen ikke er valgt, husker programmet valget ditt i én time.
    • Ignorer. Programmet vil ikke aktivere en VPN når du besøker nettsteder i denne kategorien.
  7. Hvis alternativet Aktiver VPN er valgt, i rullegardinlisten Velg, spesifiser stedet for VPN-serveren du vil opprette en VPN-tilkobling for denne nettstedkategorien gjennom.
  8. Velg alternativet Varsle hvis aktivert hvis du ønsker å motta varslinger om at en sikker tilkobling aktiveres når du besøker nettsteder i denne kategorien.

Kaspersky VPN Secure Connection vil som standard ikke aktivere en VPN-tilkobling hvis HTTPS-protokollen brukes til å koble til et nettsted.